Schilderwerk & hotroutreparatie

Schilderwerk

Het schilderen van uw woning is heel belangrijk om het goed te kunnen onderhouden en vooral te behouden. Het gaat er dan ook niet alleen om dat het er voor het oog goed uit ziet, maar ook dat het voorzien is van een goed verfsysteem. Belangrijker dan het aanbrengen van de laatste verflaag bij schilderwerk, is vooral de voorbehandeling van de ondergrond. Schoon, ontvet, goed schuren en oneffenheden onzichtbaar bijgewerkt zijn factoren welke in grote mate het eindresultaat en duurzaamheid van het schilderwerk bepalen. Hierbij spelen ook omgevingsfactoren als temperatuur, vochtigheid etc. een grote rol. In de afgelopen jaren hebben wij een zeer ruime ervaring en expertise verkregen in het onderhoudsschilderwerk, waarbij ook het gebruik van kleur een bepalende rol speelt.

U kunt via deze site, maar natuurlijk ook telefonisch bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen voor het schilderen van uw woonhuis,kantoorpand etc.

Schilderen: de kunst een oppervlak tegen het weer te beschermen en bloot te stellen aan kritiek.

Verlaagd BTW-tarief

Het lage BTW-tarief van 6% maakt de schilder goedkoper!
Voor de particuliere opdrachtgever betekent de BTW-verlaging naar 6% dus veel voordeel!


Buitenschilderwerk

Het buitenschilderwerk gebeurt bij ons met grote zorg wat inhoud dat er wordt gekeken naar de schildertechnische kant van het schilderwerk, maar ook naar de esthetische kant van het schilderwerk.

De schildertechnische kant van het schilderwerk:

Hierbij wordt gekeken naar onder andere:
- welk verfsysteem er aangebracht moet worden op de te behandelen onderdelen
- zijn de kitvoegen tussen het houtwerk en het glas nog in goede conditie
- zijn er geen openstaande verbindingen
- is het houtwerk nog in goede conditie (geen houtrot e.d. aanwezig)
- klemmen de ramen en deuren niet

De esthetische kant van het schilderwerk:

Hierbij wordt gekeken naar de wensen van de opdrachtgever want deze kunnen per opdrachtgever weer verschillend zijn. Een aantal punten zijn belangrijk om een opdrachtgever tot een tevreden klant te maken. De twee belanrijkste punten zijn:
- welke kwaliteit verwacht de opdrachtgever van het schilderwerk
- de glansgraad (mat/zijdeglans/halfglans/hoogglans)

Kleine houtrotreparaties met een epoxypasta en kleinere deelvervangingen kunnen wij zelf uitvoeren. Het voordeel hiervan is: indien we tijdens de werkzaamheden houtrot tegen komen kunnen we dat (na overleg) per direct herstellen waardoor er geen onnodige vertraging onstaat van het schilderwerk. Ook kan er desgewenst een kleuradvies gegeven worden.

 

     
 

De procedure van

houtrotreparatie

 
 
 
 

Door weersinvloeden verzwakken de verbindingen van het houtwerk. Wanneer daar vocht bij komt, rot het hout weg.

Bij houtrotreparatie wordt eerst dit aangetaste hout en een gedeelte van het goede hout verwijdert, tevens worden alle naden en kieren uitgefreesd.

 
 
 
 

Close-up van het freeswerk.

 
 
 
 

Na het frezen worden de gaten en naden voorbehandeld en gevuld met Dryflex renovatiecompound.

 
 
 
 

Na schuren wordt de dryflex behandeld met een hechtprimer en daarna wordt het geheel gegrond, zodat het kan worden afgelakt met het juiste verfsysteem.